Νουντλ αυγού λο μέιν 4 ψήφοι

Νουντλ αυγού λο μέιν
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)


250 γρ. χυλοπίτες κινέζικες (με αυγά)
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
60 γρ. ωμό άπαχο χοιρινό κομμένο σε ραβδάκια
60 γρ. ωμό άπαχο μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
60 γρ. ωμό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
60 γρ. ωμές ή βρασμένες γαρίδες ξεφλουδισμένες
2 κουταλάκια ξηρό σέρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές λάδι
60 γρ. μανιτάρια κινέζικα ξηρά ενυδατωμένα
2 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ραβδάκια
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι γλουταμινικό νάτριο (MSG) ή 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
125 γρ. ωμές φύτρες σόγιας

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό σε βραστό νερό για 3 λεπτά και σε χαμηλή φωτιά, το στραγγίζουμε και το αναμιγνύουμε με το σησαμέλαιο.
2. Σε 4 χωριστά μπολ αναμιγνύουμε κάθε κρεατικό με 1/2 κουταλάκι σέρι και 1/2 κουταλάκι κορνφλάουρ.
3. Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα ή γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεατικά κατά την ακόλουθη σειρά, αναδεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα μετά από κάθε προσθήκη: χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, γαρίδες. Αφού προσθέσουμε και ανακατέψουμε τις γαρίδες, βάζουμε τα μανιτάρια και το λάχανο και μαγειρεύουμε μέχρι το λάχανο να μαραθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη σόγια σος, αλάτι, και MSG. Αναδεύουμε. Προσθέτουμε τα νουντλ και τη φύτρα σόγιας και μαγειρεύουμε-αναδεύοντας για 3 λεπτά.
4. Το σερβίρουμε καυτό σε ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες