Νερό με κύμινο (jeera pani) 3 ψήφοι

Νερό με κύμινο (jeera pani)
Το Jeera Pani (νερό με κίμινο) είναι ένα δημοφιλέστατο ορεκτικό από χρόνου αμνημόνευτου. Το κίμινο είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 κουταλιές σπόροι κίμινου
570 ml νερό
2-3 ξηρά κόκκινα chillies
15 γρ. φύλλα μέντας ψιλοκομμένα ή 1 κουταλιά ξηρή μέντα
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

l. Καβουρδίζουμε τους σπόρους κίμινου σε ένα βαρύ τηγάνι, μέχρι να σκουρήνουν κατά τι και τους κοπανάμε ελαφρά.
2. Βάζουμε το νερό νa βράσει σε μια κατσαρόλα.
3. Βάζουμε το κίμινο, τα chillies, τη μέντα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
5. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και τη βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το ποτό να κρυώσει και το ρίχνουμε φιλτράροντας στα ποτήρια. Σερβίρεται ως απεριτίφ ή κατά τη διάρκεια του φαγητού, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή παγωμένο.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες