Νουντλ Πεκίνου 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Νουντλ Πεκίνου
 
 

Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρυζόκρασο
2 κουταλιές σος ψαριού (nam pla)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές χόιζιν σος
3 κουταλιές σκούρα πάστα φασολιών (brown bean paste)
1 κουταλιά κορνφλάουρ
2 κουταλιές νερό
300 γρ. κινέζικα νουντλ με αυγά
200 γρ. φύτρα σόγιας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Ροδίζουμε τον κιμά στο λίπος του ή σε ελάχιστο λάδι μαζί με το σκόρδο. Μόλις σκουρύνει, προσθέτουμε το ρυζόκρασο, την σος ψαριού και τα κρεμμυδάκια. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε τη χόιζιν σος, την πάστα φασολιών και το κόρνφλάουρ αναμιγμένο με νερό. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι το κόρνφλάουρ να πήξει και το βάζουμε στην άκρη.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα νουντλ.
3. Βάζουμε σωρό τα νουτλ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τα φύτρα σόγιας από πάνω, Ρίχνουμε την καυτή (ή τουλάχιστον ζεστή) σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες