Παγωτό λεμόνι 7 ψήφοι

Παγωτό λεμόνι
 
 

Υλικά (10)

2 φλιτζάνια παχιά κρέμα
1/2φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Light
1 1/8 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
5 κρόκοι αυγών
3/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε την πλήρη κρέμα γάλακτος, την light, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Βάζουμε πίσω τη κατσαρόλα με το μίγμα μας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ. Σταδιακά ανακατέψτε ένα φλιτζάνι του θερμού μίγματος κρέμας στα αυγά. Αυτό θα βοηθήσει να έρθουν τα αυγά σε θερμοκρασία χωρίς να πήξουν. Βάζουμε το μίγμα των αυγών πίσω στο μίγμα κρέμας στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 5 έως 10 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού στο κρύο μίγμα παγωτού. Τοποθετούμε το παγωτό μας στη παγωτομηχανή και το αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει για 4 ώρες για να ωριμάσουν γεύσεις πριν από το σερβίρισμα.
1 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες