Παπαρδέλες με λευκό ψαρί, γαρίδες, καλαμάρια και σάλτσα σαφράν 5 ψήφοι

Παπαρδέλες με λευκό ψαρί, γαρίδες, καλαμάρια και σάλτσα σαφράν
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν
4 τομάτες λιαστές κομμένες
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια και τις ουρές
250 γρ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια των 5 χιλ.
250 γρ φιλέτο από λευκό ψάρι με σφικτό κρέας, όπως ξιφίας ή σφυρίδα κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρός βολβός φινόκιο καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
2/3 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
250 γρ παπαρδέλες (φαρδιές λωρίδες ζυμαρικού)
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το σαφράν, τις λιαστές τομάτες και το θυμάρι σε ένα μπολ με 4 κουταλιές καυτό νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά περίπου.
2. Βάζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το φινόκιο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί. Σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε το ψάρι, το σαφράν, τις τομάτες και το θυμάρι με το υγρό τους. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά (όχι παραπάνω αλλιώς τα καλαμαράκια θα σκληρύνουν.)
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.
5. Μοιράζουμε το ζυμαρικό σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες