Πασχαλινή πίτα 3 ψήφοι

Από ΜΙΧΑΕΛΑ
Πασχαλινή πίτα
Επειδή είναι πολύ χρονοβόρα η εκτέλεση καλό είναι το πρώτο ζυμάρι να το φτιάξουμε από βραδύς.
 
 

Υλικά

420 γρ. ζάχαρη
330 γρ. βούτυρο
1 κιλό και 300 γρ αλεύρι
4 κ. σ. μαγιά μπύρας
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
αλάτι
2 κουταλιές σούπας γλυκάνισος βρασμένος
7 αυγά
μισό κιλό αμυγδαλόψιχα
γάλα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό γάλα, ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε τον γλυκάνισο, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα, το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη και τα ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το φουσκωμένο μίγμα μαγιάς, το ξύσμα και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας όσο γάλα χρειάζεται για να μην είναι σφιχτή η ζύμη μας. Κάνουμε όλο το ζυμάρι μας μια μπάλα, και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει το ζυμώνουμε, βάζουμε στο ταψί ένα βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει, όταν είναι έτοιμο το αλείφουμε από πάνω με κρόκου αυγού, ζάχαρη και νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες