Πένες καρμπονάρα με παστουρμά 4 ψήφοι

Πένες καρμπονάρα με παστουρμά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ πένες
150 γρ. τυρί παρμεζάνα ρετζάνο φρεσκοτριμμένο
2 αβγά
3 κουταλιές λάδι
150 γρ. παστουρμάς σε λεπτές φέτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον παστουρμά μαζί με το πιπέρι.
3. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα του και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και επίσης τα αβγά και επίσης ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά με το ζυμαρικό και να γίνουν.
4. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες