Πένες μεσογειακές με μπέικον 13 ψήφοι

Πένες μεσογειακές με μπέικον
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


8 φέτες μπέικον κομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους των 2,5 εκ.
2 φλιτζ. τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι τριμμένο
1/3 φλιτζ. κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
500 γρ ζυμαρικό πένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ. τυρί φέτα (περίπου 200 γρ) κομματιασμένο
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες
μαϊντανός κομμένος

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Με ένα τρυπητό κουτάλι το μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα στο λίπος της κατσαρόλας και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου η μελιτζάνα να μαλακώσει και να χρυσίσει, περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες, το σκόρδο, το ξίδι και το θυμάρι. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κάπαρη. Βάζουμε αλατοπίπερο.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα μελιτζάνας, τη φέτα, τις ελιές και το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 13 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες