Πένες πουτανέσκα 1 ψήφοι

Πένες πουτανέσκα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ πένες ή πίπες ριγωτές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 καρότο ξυσμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ τομάτες από κονσέρβα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3-4 φρέσκα φύλλα βασιλικού συν 1 κουτ. τσαγιού ξηρός βασιλικός
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλιά κάπαρη κομμένη
1 μικρή κονσέρβα αντσούγες
1 ρέγκα καπνιστή (φιλέτο)
50 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά μαϊντανός φρεσκοκομμένος
τυρί παρμεζάνα σερβιρισμένο χωριστά

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αγγούρι και τα καρότα και τα γυρίζουμε στο λάδι για άλλο 1 λεπτό.
2.
2. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρασί, το δαφνόφυλλο, το βασιλικό, λίγο αλατοπίπερο, τη ρέγκα και 4 φιλέτα αντσούγας, με τα ψαρικά κομμένα σε μικρά κομμάτια
3. Αφήνουμε να πάρουν βράση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Βάζουμε το υγρό σε ένα βαθμονομημένο φλιτζάνι.
1. Επιστρέφουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε την κάπαρη, τις υπόλοιπες αντσούγες, τις ελιές και το ταμπάσκο. Ξαναζεσταίνουμε απαλά.
2. Σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό ρίχνοντας παρμεζάνα στο κάθε πιάτο κατά τη διάθεση.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες