Πικάντικος αστακός παστιτσάδα 2 ψήφοι

Πικάντικος αστακός παστιτσάδα
Απολαύστε την πικάντικη αυτή παραλλαγή της συνταγής τον χειμώνα δίπλα στο τζάκι!
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 αστακός 1,5-2 κιλά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
4 κουταλιές λευκό ξύδι
3 κουταλιές τοματοπολτός
500 γρ σπαγετίνι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον αστακό σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και το οποίο πρέπει να τον σκεπάζει τελείως, και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά ως 1 ώρα. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε, περνάμε τον ζωμό από πολύ λεπτό κόσκινο και τον διατηρούμε. Βγάζουμε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το κόβουμε σε κομμάτια.
3. Για τη σάλτσα, τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το βασιλικό, το τζίντζερ και το αλατοπίπερο. Αφού τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το μισό από το ζωμό του αστακού και σιγοβράζουμε. Όταν στίψει, προσθέτουμε τον τοματοπολτό, τον αστακό και τον υπόλοιπο ζωμό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει ο αστακός και να στίψει τελείως από νερό.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ζεστό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες