Πράσινα λαζάνια με βούτυρο φιστικιού 1 ψήφοι

Πράσινα λαζάνια με βούτυρο φιστικιού
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

300 γρ πράσινα λαζάνια
αλάτι
6 κουταλιές λάδι ελιάς
50 γρ φυστίκια πράσινα
1 σκόρδο
1 πράσινη καυτή πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανός
100 γρ παρμεζάνα (κομμάτι)
100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζεις τα λαζάνια με μια κουταλιά σε αλατισμένο νερό al dente και τα στραγγίζεις. Χοντροκόβεις τα φυστίκια, καθαρίζεις και σπάζεις το σκόρδο. Καθαρίζεις, πλένεις και κόβεις σε ψιλές λουρίδες την πιπεριά. Πλένεις τον μαϊντανό, τον τινάζεις, πετάς τους μίσχους και τον χοντροκόβεις. Τρίβεις ψιλή την παρμεζάνα. Ζεσταίνεις το βούτυρο με το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτεις φυστίκια, σκόρδο, πιπεριά, μαϊντανό και θερμαίνεις. Προσθέτεις αλάτι. Περιχύνεις τα λαζάνια με τη σάλτσα και σερβίρεις ρίχνοντας παρμεζάνα στα πιάτα.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες