Πένες με σάλτσα κρέμας από άνηθο 2 ψήφοι

Πένες με σάλτσα κρέμας από άνηθο
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)


250 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
1/2 φλιτζ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι με λεμόνι
2 κουταλάκια γάλα
1 κουταλάκι αλάτι με κρεμμύδι
2 κουταλάκια φρέσκο άνηθο κομμένο
1/8 κουταλάκι πιπέρι λευκό
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά αναμιγνύουμε την ξινή κρέμα, το γάλα το αλάτι, το άνηθο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ζυμαρικό και χύνουμε από πάνω τη σάλτσα. Αναμιγνύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες