Παγωτό κανέλα 1 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Παγωτό κανέλα
 
 

Υλικά (4)

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 2%
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, το γάλα και τη κρέμα γάλακτος 2%. Όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, το βγάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε ελαφρά το μισό από το μίγμα με τα αυγά. Χτυπάμε γρήγορα έτσι ώστε τα αυγά να μην σβολιάσουν. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε στη παχιά κρέμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να είναι αρκετά παχύ και να κολλάει στο κουτάλι. Αποσύρουμε από τη θερμότητα και προσθέτουμε τη βανίλια και κανέλα χτυπώντας ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το μίγμα στη παγωτομηχανή.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες