Παγωτό καρύδας 3 ψήφοι

Παγωτό καρύδας
 
 

Υλικά

2/3 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλοι κρόκοι αβγού
2 φλιτζάνια γάλα κοκοκάρυδου (από ασιατικό σουπερμάρκετ)
2 φλιτζάνια φρέσκο κοκοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ πάνω σε νερό που βράζει, αναμιγνύουμε το γάλα και τους κρόκους και τα κτυπάμε δυνατά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε κτυπώντας το γάλα κοκοκάρυδου και το τριμμένο κοκοκάρυδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Μαγειρεύουμε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστο. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (κρυώνει πιο γρήγορα αν βάλουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το τοποθετήσουμε μέσα σε λεκάνη με 3-5 εκ. κρύο νερό.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και μετά την κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και μετά το καταψύχουμε στην παγωτιέρα. Εναλλακτικά το καταψύχουμε για αρκετές ώρες στους δίσκους από τα παγάκια, αφού το περάσουμε από το μπλέντερ για να γίνει ομοιόμορφο.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες