Πεταλούδες με σύκα 1 ψήφοι

Πεταλούδες με σύκα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


400 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
40 γρ. βούτυρο
500 γρ. ώριμα σύκα
200 ml ξηρό λευκό κρασί
250 ml φρέσκια υγρή κρέμα
150 γρ. ζαμπόν βρασμένο και κομμένο σε κύβους
τυρί παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα μουσκεύουμε στο κρασί για 10 λεπτά περίπου, κρατώντας δυο σύκα μόνο για διακόσμηση και λιώνουμε με το κουτάλι τα υπόλοιπα.
2. Ρίχνουμε τον πουρέ αυτό σε μια κατσαρόλα με λιωμένο το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και το ζαμπόν και βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σύκων και ζαμπόν.
4. Ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα και στολίζουμε με τα δυο σύκα που φυλάξαμε κομμένα σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες