Πικάντικη μακαρονάδα με μπέικον και καυτερή πιπεριά 25 ψήφοι

Πικάντικη μακαρονάδα με μπέικον και καυτερή πιπεριά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ. μακαρόνια χοντρά
1 κονσέρβα τοματοχυμός αλατισμένος
250 γρ. μπέικον
3 καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες ξεσποριασμένες
1 κύβος βοδινού
2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Τηγανίζουμε το μπέικον και το βάζουμε να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας. Το ψιλοκόβουμε μ' ένα ψαλίδι.
3. Στο λίπος που έχει αφήσει το μπέικον ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τη σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τον κύβο και αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρολίτσα για 15-20 λεπτά μέχρι που να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και τη μισή σάλτσα, ανακατεύουμε πολύ καλά και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη σάλτσα.
4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, με κρασί ή μπίρα.
2 αστέρια από 25 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες