Πράσινος μπακαλιάρος 1 ψήφοι

Πράσινος μπακαλιάρος
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

600 γραμμ. μπακαλιάρο παστό σε φύλλα
500 γραμμ. καλαμποκόψωμο (μαζί με την κόρα)
200 γραμμ. «ξεστάχυα», κορυφές από διάφορα χόρτα (λαχανίδες, βρούβες. κουνουπίδι κ.ά.)
1-2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
100-150 κ.ε. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι για τα χόρτα

Εκτέλεση

Ξαρμυρίζετε αποβραδίς τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό, φροντίζοντας να το αλλάξετε δυο-τρεις φορές. Ενώ είναι ακόμη ωμός, αφαιρείτε την πέτσα και τα κοκαλάκια του και τον κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε και το ψωμί σε κυβάκια. Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε τα «ξεστάχυα» και τα ζεματάτε σε βραστό και αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τύπου ταβά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Λίγο μετά ρίχνετε τον μπακαλιάρο, ανακατεύετε συνεχώς για να επιτρέψετε στο ψάρι να σοταριστεί προτού αρχίσει να κολλάει στον πάτο του σκεύους κα ρίχνετε το ψωμί και τα «ξεστάχυα». Συνεχίζετε το σοτάρισμα, για 5-6 λεπτά, φροντίζονται να κινείτε ταυτόχρονα και την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και το σερβίρετε καυτό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες