ΡΑΪΤΑ 5 ψήφοι

ΡΑΪΤΑ
Οι ράιτες και οι σαλάτες αποτελούν αχώριστο τμήμα του ινδικού φαγητού. Η ράιτα αυτή φτιάχνεται ιδιαίτερα εύκολα και οι ψημένοι σπόροι κύμινου προσθέτουν μια ιδιαίτερη γεύση.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
125 γρ. φυσικό παχύ γιαούρτι
3 κουταλιές κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε μια χυτοσιδηρή ή άλλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και καβουρδίζουμε τους σπόρους κύμινου μέχρι να αποδώσουν το άρωμά τους.Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους σπάζουμε ελαφρά.
2. Κτυπάμε το γιαούρτι με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και τους μισούς σπόρους κύμινου. Αναμιγνύουμε καλά.
3. Βάζουμε τη ράιτα σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω τους υπόλοιπους σπόρους κύμινου.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες