Ρεβίθια γιαχνί 4 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Μ.
Ρεβίθια γιαχνί
Ρεβίθια στο φούρνο με σάλτσα τέλεια, για τη νηστεία και όχι μονό. Θέλει λίγη υπομονή αλλά αξίζει τον κόπο.
 
 

Υλικά (6)

500 γρ. ρεβίθια
3 κρεμμύδια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κ. σ. πελτέ
2 δαφνόφυλλα
1/2 ποτήρι λάδι
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με λίγο αλάτι, το πρωί τα πλένουμε καλά, τα βράζουμε, τα ξαφρίζουμε και μόλις μαλακώσουν λίγο τα βάζουμε σε γάστρα η σε ταψί. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, το πιπέρι και αλάτι. Τα ρίχνουμε πάνω από τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να τα σκεπάσουμε. Κλείνουμε καλά τη γάστρα ή βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί να καλύψουμε το φαί, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 4 ώρες περίπου. Ξεσκεπάζουμε και δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα για να πάρουν χρώμα.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες