Ροδέλες με λεμόνι ελιές και μπέικον 4 ψήφοι

Ροδέλες με λεμόνι ελιές και μπέικον
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. ζυμαρικό ροδέλες ή πένες
6 φέτες μπέικον
125 γρ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες φέτες
1/3 φλιτζ. χυμός λεμονιού
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ροδέλες και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
2. Στο μεταξύ πατάμε τη φλούδα του μπέικον και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Το τηγανίζουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρά.
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το λάδι και το μπέικον. Ανακατεύουμε το μίγμα προσεκτικά με το ζυμαρικό, ώστε να αναμιχθούν καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες