Ραβιόλι με καβούρι και σολομό 4 ψήφοι

Ραβιόλι με καβούρι και σολομό
Το πιάτο αυτό προέρχεται από την Ιρλανδία, όπου σερβίρεται ως ορεκτικό. Φτιάχνεται με στρογγυλά κομμάτια ζύμης, όμως ένα καλό υποκατάστατο είναι η έτοιμη ζύμη, που πωλείται κατεψυγμένη στα σούπερ-μάρκετ.

 
 

Υλικά (8 μερίδες για πρώτο πιάτο ή 2 για κύριο πιάτο)


Για τα ραβιόλι:
αλεύρι γενικής χρήσης
1/3 φλιτζ. καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερο ψιλοκομμένο
100 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
3 κουταλιές κτυπητή κρέμα παγωμένη
1 ασπράδι αυγού
120 γρ. φρέσκο κρέας καβουριού
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1/2 μίσχος σέλερι κομμένος
2 κουταλιές φρέσκος κολίαντρος ψιλοκομμένος
1,5 κουταλιά φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά πιπέρι
32 φύλλα έτοιμης ζύμης

Για τη vinaigrette:
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
2 τομάτες ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
100 γρ. φρέσκα μπιζελάκια κομμένα κατά μήκος
1 μίσχος σέλερι κομμένος κατά μήκος
3 κουταλιές φρέσκη πρασουλίδα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για τα ραβιόλι:
1. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι μια μεγάλη λαμαρίνα ψησίματος.
2. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το καρότο και το τζίντζερο και το ζεματίζουμε για 1 λεπτό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Αφαιρούμε τα τυχόν κόκαλα από το σολωμό και τον κόβουμε σε κομμάτια. Τον μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα και το ασπράδι αυγού και το δουλεύουμε. Το μεταφέρουμε σε μπολ.
4. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το καρότο, το τζίντζερο, το καβούρι, το κρεμμύδι, το σέλερι, το φρέσκο κολίαντρο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
5. Τοποθετούμε 1 φύλλο ζύμης στο τραπέζι που δουλεύουμε. Βάζουμε 1 κοφτή ΚΣ γέμιση στο κέντρο. Αλείφουμε με νερό τις άκρες. Το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο ζύμης και πιέζουμε σφικτά γύρω-γύρω για να το σφραγίσουμε. Το μεταφέρουμε στο προετοιμασμένο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης και τη γέμιση. (Μπορούν να ετοιμασθούν 8 ώρες πριν, οπότε το σκεπάζουμε με πλαστικό φύλλο και το παγώνουμε.)
6. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα γεμιστά φύλλα ζύμης σε ομάδες και τα βράζουμε ώσπου να γίνουν τρυφερά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια άλλη λαμαρίνα. Τα σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη vinaigrette: Αναμιγνύουμε το λάδι, το ξύδι, και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο δοχείο. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις τομάτες, τα φρέσκα μπιζελάκια και το σέλερι. Ανακατεύουμε ακριβώς μέχρι να ζεσταθούν, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πρασουλίδα. Κατανέμουμε το μίγμα σε πιάτα. Βάζουμε τα ραβιόλι πάνω στη vinaigrette.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες