Ριγκατόνι με σάλτσα από κουνουπίδι, σκόρδο και αντσούγες 2 ψήφοι

Ριγκατόνι με σάλτσα από κουνουπίδι, σκόρδο και αντσούγες
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500-750 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 φιλέτα αντσούγας από λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρ.)
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος (προαιρ.)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
6 λίτρα νερό

Εκτέλεση

1. Σιγοβράζουμε το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το σπάζουμε με το πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Το στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό του, το οποίο χύνουμε στο νερό του ζυμαρικού, για να ενισχύσει τη γεύση του.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις νιφάδες και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε στο λάδι με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και αναμιγνύουμε καλά. Το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό του. Το βάζουμε σε ένα ζεστό μπολ και το περιχύνουμε με τη καυτή σάλτσα κουνουπιδιού, ανακατεύοντας (αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε κουταλιές από το υγρό βρασίματος.) Βάζουμε μαϊντανό, αν χρησιμοποιούμε, και το πιπέρι.
4. Σερβίρουμε σε προθερμασμένα πιάτα. Δεν χρειάζεται τυρί, εκτός αν μας αρέσει ιδιαίτερα. Πηγαίνει με σαλάτα από ντομάτες και λευκό κρεμμύδι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες