Ριγκατόνι πόρτοφινο 2 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ριγκατόνι πόρτοφινο
Ένα απλό φαγητό υπερπλήρες με γεύση και βιταμίνες. Tα ριγκατόνι είναι καλή επιλογή ζυμαρικού, όταν πρέπει να κρατήσουν τη σάλτσα μέσα τους. Τα κουκουνάρια με τη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λίπη ευνοούν το καρδιαγγειακό σύστημα. Η βιταμίνη D που περιέχουν στηρίζει τα οστά και τα δόντια βελτιώνοντας τη ικανότητα του οργανισμού να απορροφά ασβέστιο. Τα κουκουνάρια πρέπει να είναι φρέσκα, καθώς ταγκιάζουν μετά από 1-2 μήνες. Στο ψυγείο όμως διατηρούνται και μέχρι ένα χρόνο.
 
 

Υλικά

1 φλ. κουκουνάρια
1 φλ. τυρί παρμεζάνα ψιλοτριμμένο συν επί πλέον για το σερβίρισμα
10 φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. στοιβαγμένα φύλλα βασιλικού
2 κονσέρβες των 800 γρ. ντοματάκια τεμαχισμένα
250 γρ. κρεμμύδια τεμαχισμένα
1 καρότο τεμαχισμένο
1 μίσχος σέλερι τεμαχισμένος
500 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι

Εκτέλεση

1. Για το πέστο βάζουμε τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, μια πρέζα αλάτι και 1 φλ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (για 6-8 λεπτά). Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξουν, περίπου για 25 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Λιώνουμε το μίγμα της ντομάτας και το βάζουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε το ζυμαρικό. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το πέστο. Προθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

0 αστέρια από 2 επισκέπτες