Ρύζι ορεκτικό 1 ψήφοι

Ρύζι ορεκτικό
 
 

Υλικά (8 μερίδες)


1,5 φλιτζ νερό
1/2 φλιτζ χυμός τομάτας
1 φλιτζ ρύζι ωμό
1 κουτ. τσαγιού ξηρά φύλλα βασιλικού
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη ξηρή
1/2 κουτ. τσαγιού (προαιρ.)
850 γρ καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/2 φλιτζ τομάτες σε λάδι στραγγισμένες και κομμένες
35 γρ ελιές από κονσέρβα στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
2 κουτ. σούπας μαϊντανός κομμένος
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
2 κουτ, σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το νερό, το χυμό τομάτας, το ρύζι, το βασιλικό, τη ρίγανη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα των 2-3 λίτρων. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας μια ή δυο φορές. Μειώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφηθεί το υγρό, περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις αγκινάρες, τις τομάτες, τις ελιές, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε από πάνω τυρί και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες