Σαλάτα waldorf 4 ψήφοι

Σαλάτα waldorf
Η απλή αυτή μηλοσαλάτα πήρε το όνομά της από το πολυτελές ξενοδοχείο Waldorf-Astoria της Νέας Υόρκης. Εφευρέθηκε από το 1896 όχι από κάποιον chef αλλά από τον maître d'hôtel Oscar Tschirky και γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία. Όπως συχνά συμβαίνει, ακολούθησαν πολλές παραλλαγές - κάποιες με σταφίδες ή με κομματιασμένα φιστίκια. Η παρούσα χρησιμοποιεί πράσινα μήλα και κόκκινα σταφύλια ξεσποριασμένα.
 
 

Υλικά

2/3 φλιτζ. κεράσια τάρτας αποξηραμένα*
ζαχαρωμένα καρύδια πέκαν γλυκοκαυτερά**
1 φλιτζ. βραστό νερό
1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
3 κουταλιές ξινή κρέμα
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 μήλα Granny Smith χωρίς τον πυρήνα και κομμένα σε κύβους των 10-15 χιλ.
1 1/3 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 1/3 φλιτζ. ρώγες από κόκκινο σταφύλι ξεσποριασμένο κομμένες στη μέση
φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε τα κεράσια σε 1 φλιτζ. βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τη μαγιονέζα μα τα επόμενα τρία συστατικά. Προσθέτουμε τα μήλα, το σέλερι, τα σταφύλια και τα κεράσια και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Απλώνουμε το μαρούλι σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε κουταλιές από τη σαλάτα από πάνω. Ρίχνουμε από πάνω τα ζαχαρωμένα πέκαν.

*Από ειδικά καταστήματα φυσικών τροφών.

** ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ
Δίνει 1,5 φλιτζ.

αντικολλητικό σπρέι
3 κουταλιές ελαφρύ σιρόπι από καλαμπόκι
1,5 κουταλιά ζάχαρη
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι (πλούσιο) πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1,5 φλιτζ. κομμάτια πέκαν

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC. Ψεκάζουμε το ταψί με αντικολλητικό σπρέι. Αναμιγνύουμε το σιρόπι και τα επόμενα 4 συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Προσθέτουμε τα πέκαν και ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν. Tα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
2. Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στην επιφάνεια εργασίας.
3. Ψήνουμε τα πέκαν για 5 λεπτά. Με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε τα πέκαν για να καλυφθούν με το μίγμα των λιωμένων μπαχαρικών. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα πέκαν να χρυσίσουν και η κάλυψη να κοχλάσει, περίπου για 10 λεπτά. Tα μεταφέρουμε στο αλουμινόχαρτο. Με γρήγορες κινήσεις ξεχωρίζουμε τα καρύδια με το πιρούνι. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σημ. Μπορούν να γίνουν μέχρι τρεις μέρες πριν και να φυλαχθούν σε αεροστεγές βάζο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες