Σαλάτα με ρόκα 13 ψήφοι

Σαλάτα με ρόκα
Δεν σερβίρεται στην αρχή, αλλά ως συνοδευτικό του κυρίως πιάτου.
 
 

Υλικά

1 σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
1 κομμάτι παρμεζάνα γκράνα
ξύδι μπαλσάμικο
λάδι

Εκτέλεση

1. Από νωρίς πλένουμε καλά τη σαλάτα και τη ρόκα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι (προσεκτικά, για να μη μαραθεί η σαλάτα). Αλατίζουμε ελαφρά.
2. Κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την παρμεζάνα (να είναι οπωσδήποτε γκράνα και όχι ρετζιάνο) σε ξυστές φέτες και τις προσθέτουμε στη σαλάτα. Μόλις τα ετοιμάσουμε, περιχύνουμε με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο έξτρα παρθένο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και ντοματίνια.
4 αστέρια από 13 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες