Σοταρισμένα πλευρώτους με ρόκα και γραβιέρα 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Σοταρισμένα πλευρώτους με ρόκα και γραβιέρα
 
 

Υλικά

500 γρ. πλευρώτους
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ. σ. ανάμεικτα μυρωδικά(θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο)
1 κ. γ. μουστάρδα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
το ξύσμα του λεμονιού
1 ματσάκι ρόκα
50 γρ. γραβιέρα κομμένη σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ξεχωρίζετε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους. Ρίχνετε 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Παράλληλα ετοιμάζετε το ντρέσινγκ της σαλάτας. Ανακατεύετε 4-5 κ. σ. ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τη μουστάρδα. Περιχύνετε τα μανιτάρια μόλις ψηθούν με το ντρέσινγκ. Κόβετε τη ρόκα σε μικρότερα κομμάτια και την ανακατεύετε με τα ψημένα μανιτάρια και με την γραβιέρα. Τέλος από πάνω προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρετε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες