Σουπιές με φασολάκια, σκόρδο και κόκκινο κρασί 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Σουπιές με φασολάκια, σκόρδο και κόκκινο κρασί
Οι φρέσκες σουπιές είναι εντυπωσιακά πιο αρωματικές και νόστιμες από τις κατεψυγμένες.
 
 

Υλικά

ελαιόλαδο
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κιλό μικρές σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε 2-3 κομμάτια
μία καλή πρέζα ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά (μπούκοβο)
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 φύλλο δάφνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κιλό τρυφερά πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεστάνετε 3-4 κουταλιές λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε τις σουπιές και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, σοτάρετε για 5΄. Προσθέστε την πιπεριά και το κρασί, την ντομάτα, τη δάφνη και το θυμάρι.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε περίπου για 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα φασολάκια, σκεπάστε και πάλι και βράστε περίπου άλλα 15΄, ανακατεύοντας προσεκτικά μια-δυο φορές, μέχρι να βράσουν και τα φασολάκια.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες