Σπαγγέτι με γαρίδες και μελιτζάνες 3 ψήφοι

Σπαγγέτι με γαρίδες και μελιτζάνες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

750 γρ μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/4 κουταλάκι νιφάδες καυτερές κόκκινου πιπεριού
1 μελιτζάνα (περίπου 500 γρ.) καθαρισμένη, ξεφλουδισμένη και
κομμένη σε κύβους των 12 χιλιοστών, που τους βάζουμε στο αλάτι
για 1/2 ώρα, τους ξεπλένουμε και τους στεγνώνουμε.
1/4 φλιτζ. βασιλικός φρέσκος χοντροκομμένος ή μαϊντανός
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 λίτρα νερό
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ σπαγγέτι
1 κονσέρβα (800 γρ.) ντοματάκια κομμένα
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι μέλι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε ανακατεύοντας το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι, τις νιφάδες πιπεριού, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αναμιγνύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 15 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και, όταν κάψει, προσθέτουμε τη μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη μελιτζάνα στη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αναμιχθούν καλά με τη σάλτσα.
3. Στο μεταξύ, στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι και προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Βάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, αναμιγνύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε το μίγμα γαρίδας και μελιτζάνας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με την παρμεζάνα.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες