Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό και μουστάρδα 5 ψήφοι

Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό και μουστάρδα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

350 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες
1/2 φλιτζ. κλαριά μαϊντανού
350 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βράζουμε το ξύδι με το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι (περίπου 2 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και, αφού βράσει για 1 λεπτό, προσθέτουμε την κρέμα και τη μουστάρδα. Βράζουμε το μίγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί σε 1 ως 3/4 φλιτζ..
3. Προσθέτουμε το ζεστό στραγγισμένο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε με δυο πηρούνια ώστε να καλυφθεί με τη σάλτσα. Κατανέμουμε το ζυμαρικό και τη σάλτσα σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και ρίχνουμε στο καθένα 1 κουταλιά παρμεζάνα. Τοποθετούμε το σολωμό δίπλα σε κάθε μερίδα ζυμαρικού και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες