Σπαγγέτι με πέστο φρέσκου κόλιανδρου 1 ψήφοι

Σπαγγέτι με πέστο φρέσκου κόλιανδρου
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού στοιβαγμένα
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
αλάτι
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός γλυκολέμονου
1 καυτερή πιπεριά ξεσπορισμένη και χοντροκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
1,5 φλιτζ. (2 ματσάκια) φύλλα φρέσκου κόλιαντρου με τα κοτσάνια

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ το ζωμό κοτόπουλου, το ελαιόλαδο, το χυμό γλυκολέμονου, την πιπεριά, το σκόρδο, 2 κουταλιές κουκουνάρια και 1 κουταλάκι αλάτι. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και το μαϊντανό και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα.
3. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε το μίγμα κόλιαντρου και αναμιγνύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες 2 κουταλιές κουκουνάρια και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες