Σπαγγέτι με σάλτσα μελιτζάνας 4 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα μελιτζάνας
Από τη Σικελία ή την Καλαβρία.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι ή μακαρόνια με τρύπα
1 μικρή μελιτζάνα
2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλη κονσέρβα των 840 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα ή λιωμένα στο μπλέντερ
7 ελιές μαύρες καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες
6 φιλέτα αντσούγας στραγγισμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια κάπαρη στραγγισμένη και κομμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια βασιλικός φρέσκος κομμένος (ή 3/4 κουταλάκια ξηρός)
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο φρεσκοτριμμένο (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό όταν η σάλτσα είναι σχεδόν .έτοιμη. Το στραγγίζουμε.
2. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την αλατισμένη μελιτζάνα σε ένα τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίξει για 1 ώρα με ένα βάρος από πάνω. Την ξεπλένουμε, τη στραγγίζουμε και τη στεγνώνουμε.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το σκέπασμα και αφήνουμε να μειωθεί το υγρό για 10 λεπτά, ώστε να η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε τις αντσούγες, τις ελιές, την κάπαρη και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες