Σπαγγέτι Συρακουσών 1 ψήφοι

Σπαγγέτι Συρακουσών
Η κουζίνα των Συρακουσών, ενός όμορφου λιμανιού στο Ιόνιο Πέλαγος, χαρακτηρίζεται από πολύ
αρωματικούς συνδυασμούς λαχανικών και θαλασσινών, παράδειγμα της οποίας είναι η παρούσα μακαρονάδα.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 μελιτζάνα 400-500 γρ κομμένη σε κύβους των 12 χιλιοστών
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 κιλό τομάτες
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φιλέτα αντσούγας κομμένα
120 γρ ελιές μαύρες καλαματιανές από άλμη, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
12 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
500 γρ σπαγγέτι
1/2 φλιτζ τριμμένο τυρί πεκορίνο ρομάνο

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε τη μελιτζάνα πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας και της ρίχνουμε αλάτι. Την αφήνουμε για 30 λεπτά και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεματίζουμε την πιπεριά στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει από παντού. Την τυλίγουμε σε χαρτοσακούλα και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Την ξεφλουδίζουμε, την ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεματίζουμε τις τομάτες σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις τομάτες. Τις κόβουμε στη μέση και τις ξεσποριάζουμε. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε λάδι μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει, περίπου για 3 λεπτά. Πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα στην κατσαρόλα και σoτάρουμε μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό, την κάπαρη και την πιπεριά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου για 20 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες