Σπαγγετίνι με σάλτσα κολοκύθας 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Σπαγγετίνι με σάλτσα κολοκύθας
Η κολοκύθα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν γνωστή μόνο σαν γέμιση σε πίτες αλμυρές ή γλυκές. Αργότερα έχουμε το γλυκό του κουταλιού (κολοκύθα ή αρίδα). Τα τελευταία χρόνια μπαίνει ενεργά στη μαγειρική σαν βασικό συστατικό σε πολύ νόστιμα κύρια πιάτα. Η γεύση της αλλά και οι χαμηλές της θερμίδες κατακτούν όλο και περισσότερους φίλους.
 
 

Υλικά (4-5 μερίδες)

500 γρ. σπαγγετίνι
600 γρ. κολοκύθα τριμμένη
60 ml. ελαιόλαδο
1 πράσο μέτριο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
8 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένες
1 καυτερή πράσινη πιπεριά ολόκληρη
2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό ελαφρά ψημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 κουταλιές σταφίδα Κορίνθου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές σπόρους κολοκύθας καθαρισμένους και ψημένους

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό και συγχρόνως αλατίζουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι και την αφήνουμε να στραγγίσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το ελαιόλαδο και το πράσο. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και τη μαραίνουμε ανακατεύοντας για λίγο. Μόλις το νερό είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, την ολόκληρη πιπεριά, το αλάτι και τα μακαρόνια. Ρίχνουμε στα σοταρισμένα υλικά την κολοκύθα καλά στυμμένη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε 1/2 λίτρο από το νερό των μακαρονιών, το σιμιγδάλι, το μοσχοκάρυδο, την ψιλοκομμένη πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα σκεπασμένη μέχρι να δέσει. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κα τα διατηρούμε ζεστά. Προσθέτουμε στη δεμένη σάλτσα τη σταφίδα και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ζυμαρικό ζεστό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους.

Αν δεν έχουμε καλή σχέση με τα καυτερά βάζουμε πράσινη γλυκιά πιπεριά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες