Σπανάκι γιαχνί 58 ψήφοι

Από ΑΛΕΞΙΑ Σ.
Σπανάκι γιαχνί
Τη συνταγή αυτή την έφτιαχνε η γιαγιά μου σε φωτιά με ξύλα. Είναι ηπειρώτικη παλιά.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

μισό κιλό σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
ένα ματσάκι μαϊντανό
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
ένα κρεμμύδι μικρό
ένα κουτάλι της σούπας κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
προαιρετικά μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καυτερό
αλάτι
2 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το βάζουμε σε τρυπητό με αλάτι να βγάλει τα υγρά του. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για ένα λεπτό. Έπειτα, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για ακόμη ένα λεπτό. Τέλος ρίχνουμε και το καλά στυμμένο σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια προς δυνατή φωτά για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη πάπρικα το πιπέρι και το αλάτι ανακατεύοντας αρκετά καλά. Ρίχνουμε και τις πατάτες και μισό ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν οι πατάτες και στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Σημείωση: η πατάτα δεν πρέπει να κυριαρχεί στο φαγητό αλλά το σπανάκι.
2 αστέρια από 58 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες