Σπανάκι σκορδάτο 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Σπανάκι σκορδάτο
 
 

Υλικά (8)

500 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
2 κουταλιές σησαμέλαιο (ασιατικό)
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλάκι λευκό ξύδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το σπανάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι μόλις να μαραθεί, για 1-2 λεπτά. Το στραγγίζουμε ξανά, το ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και το πιέζουμε για να φύγει το επί πλέον νερό.
2. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ευωδιάσει, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σος και το ξύδι. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες