Στρόγγυλα κολοκύθια γεμιστά 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Στρόγγυλα κολοκύθια γεμιστά
 
 

Υλικά (4)

4 στρογγυλά κολοκύθια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 ντομάτες λιαστές τεμαχισμένες
1/2 φλ. κρεμμύδι τεμαχισμένο
3 φιλέτα αντσούγας τεμαχισμένα
1/4 φλ. μαϊντανός τεμαχισμένος
ελαιόλαδο
τυρί φέτα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.
2. Κόβουμε τις κορυφές από τα κολοκύθια και τις βάζουμε στην άκρη.
3. Με ένα κουταλάκι, αφαιρούμε τη σάρκα το εσωτερικό των κολοκυθιών, αλλά όχι μέχρι πολύ κοντά στη φλούδα. Χοντροκόβουμε τη σάρκα των κολοκυθιών. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κολοκύθια.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις αντσούγες και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τότε προσθέτουμε τη σάρκα κολοκυθιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και γεμίζουμε τα κολοκύθια. Βάζουμε στα κολοκύθια τις κορυφές τους.
5. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και βάζουμε τα κολοκύθια. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι τα κολοκύθια να δείξουν μαλακά. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες