Σφολιατάκια τυριού 1 ψήφοι

Από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
Σφολιατάκια τυριού
 
 

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα ή 500 γρ. σφολιάτα ή 2 φύλλα σφολιάτας
τυρί γκούντα τριμμένο ή τυρί φέτα τριμμένη ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα. Ανοίγουμε το ένα φύλλο και με ένα πινέλο το αλείφουμε με αυγό. Από πάνω απλώνουμε τριμμένο τυρί, στο ένα φύλλο γκούντα με κασέρι ανακατεμένα και στο άλλο φύλλο τριμμένη φέτα. Διπλώνουμε τα φύλλα στα δύο και τα πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν. Αλείφουμε πάλι με αυγό την επιφάνεια της διπλωμένης σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Εναλλακτικά αντί για σουσάμι μπορείτε να βάλετε παπαρουνόσπορο.
Κόβουμε την σφολιάτα στην μέση και στην συνέχεια κόβουμε το καθένα από τα κομμάτια σε λωρίδες(όχι περισσότερο από δυο δάκτυλα πλάτος). Τώρα μπορείτε να τα ψήσετε όπως είναι ή να τα στριφογυρίσετε 1 με 2 στροφές. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά πάνω -κάτω και επειδή δεν θα προλάβουν να πάρουν χρώμα συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά αλλά με αέρα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες