Σαλάτα κοτόπουλου στη σχάρα με σάλτσα καφέ 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Σαλάτα κοτόπουλου στη σχάρα με σάλτσα καφέ
 
 

Υλικά (4)

Για τη σάλτσα:
1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. έτοιμος καφές της αρεσκείας μας
2 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι σκόνη κύμινου
1,5 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
½ φλιτζ. κέτσαπ
½ φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
Για τη σαλάτα:
4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα ή δέρμα
2,5 φλιτζ. σχισμένη πράσινη σαλάτα
1 μέτρια ντομάτα τεμαχισμένη
½ φλιτζ. ξυσμένο τυρί της αρεσκείας μας
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
½ φλιτζ. μαύρα φασόλια από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο ή ντρέσινγκ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα των 4 λίτρων ζεσταίνουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες, μέχρι σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
2. Αλείφουμε το κοτόπουλο κι από τις δυο πλευρές με τη σάλτσα και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ψηθεί καλά.
3. Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας σε ένα μπολ και τα κατανέμουμε ομοιόμορφα σε μπολάκια ή πιάτα.
4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρές λωρίδες και τις βάζουμε πάνω στη σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω περισσότερη σάλτσα ή/και ντρέσινγκ.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες