Σαλάτα προβανσαλ με ζυμαρικό 2 ψήφοι

Σαλάτα προβανσαλ με ζυμαρικό
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


175 γρ. ριγκατόνι ή πένες
4 κουταλιές μαγιονέζα
χυμός από 1/2 λεμόνι
6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
12 μαύρες ελιές ξεσποριασμένες
200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος και τριμμένο2
αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
50 γρ. φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα και πλυμένα
1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο σε φύλλα

Εκτέλεση

Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό αναμιγνύουμε με μια ποσότητα μαγιονέζας. Μόλις το ζυμαρικό κρυώσει, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις ελιές και τα κομματάκια του τόνου. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε προσεκτικά την υπόλοιπη μαγιονέζα στη σαλάτα και τη σερβίρουμε σε ρηχή σαλατιέρα, απλωμένη πάνω στα φύλλα του μαρουλιού γαρνιρισμένη με τις αντσούγιες.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες