Σοκολατάκια καρύδας 5 ψήφοι

Από ΑΛΕΞΙΑ Σ.
Σοκολατάκια καρύδας
Τη συνταγή την εμπνεύστηκα από σοκολατάκια που μου είχαν φέρει δώρο από το εξωτερικό (Αγγλία).
 
 

Υλικά

400 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. ξερά φρούτα (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα)
120 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
220 γρ. τριμμένη καρύδα
1 μικρό φλ. καφέ κονιάκ.

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξηρά φρούτα ,τη μαρμελάδα μισή καρύδα και το κονιάκ. Αν η ζύμη είναι μαλακή προσθέτουμε ακόμα λίγη καρύδα. Αν είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια κι αφήνουμε να στεγνώσουν 1 ώρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και βουτάμε τα μπαλάκια. Αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν και τυλίγουμε με την υπόλοιπη καρύδα. Εναλλακτικά μπορούμε να τυλίξουμε και σε τρούφα.
Διατηρούνται στο ψυγείο αρκετές μέρες.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες