Σολομός με μάραθο 2 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Σολομός με μάραθο
Εδώ το μάραθο δίνει γεύση με τρεις διαφορετικούς τρόπους.
 
 

Υλικά (4-6)

2 κουταλάκια (10 ml) σπόροι μάραθου
6 κουταλιές (90 ml) βούτυρο
1 ασκαλόνιο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές (30 ml) φύλλα μάραθου τεμαχισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 μεγάλος ή δύο μικροί βολβοί μάραθού (φινόκιο) κομμένοι στα τέσσερα και μετά κατά μήκος σε φέτες των 5 χιλ.
4-6 φιλέτα σολομού των 175 γρ. το καθένα
2 κουταλιές (30 ml) Περνό ή άλλο λικέρ με γεύση γλυκάνισου

Εκτέλεση

1. Καβουρδίζουμε τους σπόρους μάραθου σε μια ξηρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι μόλις να ευωδιάσουν, περίπου για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσουν και τους αναμιγνύουμε με το βούτυρο, το ασκαλόνιο, τα φύλλα μάραθου, αλάτι και πιπέρι.
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το μίγμα (15 ml) σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες βολβού μάραθου και 1/4 φλιτζ. (60 ml) νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι το μάραθο να γίνει τρυφερό και τραγανό, περίπου για 8 λεπτά. Μεταφέρουμε το μάραθο σε ένα πιάτο.
3. Προσθέτουμε 1 κουταλιά από το μίγμα βουτύρου στην ίδια κατσαρόλα και τα φιλέτα σολομού και τα μαγειρεύουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά.
4. Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ακριβώς μέχρι τα φιλέτα να ασπρίσουν στο κέντρο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο, το Περνό και το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ακριβώς μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να σχηματίσει σάλτσα.
5. Σερβίρουμε βάζοντας το μάραθο σε πιάτα, από πάνω το σολομό και από πάνω κουταλιές σάλτσας.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες