Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά 2 ψήφοι

Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


4 φιλέτα σολομού 120 g το καθένα περίπου, χωρίς κόκαλα και δέρμα.
1 κουταλιά ελαιόλαδο και επί πλέον για το dressing της τομάτας
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
8 μικροί μίσχοι από φρέσκο θυμάρι και επί πλέον για το γαρνίρισμα (προαιρετ.)
1 φλυτζ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σως από ραπανάκι (horseradish sauce)
1 κουταλιά τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
1/2 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος, ξεσποριασμένο αν θέλουμε
και κομμένο σε φέτες, περίπου 1 φλυτζ. Κριθαράκι με μυρωδικά
2 μέτριες, φρέσκες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε φέτες των 5-6 χιλ.
Κριθαράκι με μυρωδικά
300 g κριθαράκι (περίπου 1,5 φλυτζ)
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολωμού με 1/4 κουταλιά λάδι, ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε, και επίσης από λίγο θυμάρι και τα ψήνουμε στο γκριλ σε απόσταση περίπου 15 εκ. από τη φωτιά και για 6 λεπτά, μέχρις ότου ο σολωμός να ροδίσει και το κρέας του να τρίβεται, όταν το αγγίζουμε με το πηρούνι.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ, αναμιγνύουμε το γιαούρτι, την ξινή κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη σως από ραπανάκι, τη φλούδα λεμονιού, το καγιέν και αλάτι κατά τη γεύση. Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε με προσοχή το αγγούρι.
3. Σερβίρουμε το σολωμό συνοδευόμενο από τη σως αγγουριού, το κριθαράκι με μυρωδικά και φέτες τομάτας με λίγο λάδι. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με επί πλέον μίσχους θυμαριού. Κριθαράκι με μυρωδικά Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε το κριθαράκι με το θυμάρι και το ελαιόλαδο και επίσης βάζουμε αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες