Σπαγγέτι μαύρα 2 ψήφοι

Σπαγγέτι μαύρα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


400 γρ. σουπιές (με το μελάνι τους)
3 μεγάλες τομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες,, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 κρεμμύδι
1/4 φλυτζ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα κατά μήκος
350 γρ. σπαγγέτι , αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές, αφαιρώντας προσεκτικά τους σάκους με το μελάνι, που θα τους χρειαστούμε αργότερα για να δώσουμε γεύση και χρώμα στη σάλτσα, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε δακτυλίδια.
2. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ δοχείο, κατά προτίμηση πυρίμαχο πήλινο, και σοτάρουμε μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στιφάδου και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνουν (ο χρόνος αυτός ποικίλλει πολύ για τις σουπιές.)
3. Ανοίγουμε τους σάκους με το μελάνι, το οποίο περνάμε από πολύ λεπτό κόσκινο, αν θέλουμε, και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 15 ακόμη λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες