Σπαγγέτι με ντοματίνια 50 ψήφοι

Σπαγγέτι με ντοματίνια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

? 1 κιλό ντοματίνια
? 2 σκελίδες σκόρδο
? 1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, σε νιφάδες
? μία πρέζα ρίγανη
? 4 φυλλαράκια βασιλικού
? 1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
? αλάτι
? 500 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

? Πλένετε και στεγνώνετε τα ντοματίνια, τα κόβετε στη μέση και τα βάζετε σ' ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το πιπέρι, τη ρίγανη και το βασιλικό. ? Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το περιεχόμενο του μπολ. Μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα σε τακτά διαστήματα. Αλατίζετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Μην αφήσετε πολλή ώρα τα ντοματίνια .πρέπει να παραμένουν σφιχτά και να συγκρατούν τη φλούδα τους. ? Βράζετε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με το μείγμα της ντομάτας. Μαγειρεύετε για ακόμη 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας καλά ώστε ν' απορροφηθεί η σάλτσα. ? Σερβίρετε αμέσως.
3 αστέρια από 50 επισκέπτες