Σπαγγέτι με ψητά κολοκυθάκια και ελιές 4 ψήφοι

Σπαγγέτι με ψητά κολοκυθάκια και ελιές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ σπαγγέτι, σπαγγετίνι ή λιγκουίνια
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένε σε φέτες πάχους 12 χιλιοστών
1 κουτ. τσαγιού φυτικό λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 βαζάκι (350 γρ) ψητές πιπεριές με το υγρό τους στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
12 ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες
1/2 κουτ. τσαγιού νιφάδες κόκκινου πιπεριού κοπανιστές
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ τυρί φέτα κομματιασμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC. Αλείφουμε 2 μεγάλα ταψιά ελαφρά με λάδι. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στα ταψιά και τα αλείφουμε με λάδι. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στα κολοκυθάκια και ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ψητές πιπεριές, τις ελιές, τις νιφάδες πιπεριού και το ζυμαρικό. Βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες