Σπαγγέτι φούρνου με κιμά και τυριά 6 ψήφοι

Σπαγγέτι φούρνου με κιμά και τυριά
 
 

Υλικά (12 μερίδες)


1 φλιτζ κρεμμύδι κομμένο
1 φλιτζ πράσινη πιπεριά κομμένη
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
1 κιλό τομάτες από κονσέρβα με το χυμό τους κομμένες
125 γρ μανιτάρια από κονσέρβα στραγγισμένα
2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος βρασμένος και στραγγισμένος
350 γρ σπαγγέτι βρασμένα και στραγγισμένα
2 φλιτζ τυρί τσένταρ τριμμένο (250 γρ)
1 κονσέρβα σούπας μανιταριών συμπυκνωμένη
1/4 φλιτζ νερό
1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα μανιτάρια, τις ελιές και τη ρίγανη. Προσθέτουμε επίσης τον κιμά, αν θέλουμε. Σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 10 λεπτά. Βάζουμε τα μισά σπαγγέτι σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30Χ20Χ5 εκατοστών. Βάζουμε από πάνω το μισό μίγμα λαχανικών. Ρίχνουμε 1 φλιτζ τυρί τσένταρ. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Αναμιγνύουμε τη σούπα με το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνουμε πάνω στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την παρμεζάνα. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο στους 180οC για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες