Σπαγγετίνι του Σαρακηνού 2 ψήφοι

Σπαγγετίνι του Σαρακηνού
Η αραβική επίδραση στην ιταλική κουζίνα...

 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

500 γρ. σπαγετίνι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο κατανεμημένο
60 γρ φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα ψιλοκομμένα ή λιωμένα
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ζωμός ψαριού
1/3 φλιτζ. σταφίδες (σουλτάνες)
1/3 φλιτζ. ντομάτες λιαστές από λάδι, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια
1/3 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σκόρδο στο μισό λάδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ευωδιάσει και να χρυσίσει χωρίς να καεί, περίπου για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ένα τρίτο για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό ψαριού, τις σταφίδες, τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κουκουνάρια και τα τρίμματα ψωμιού στο υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσουν, περίπου για 3 λεπτά.
4. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το μίγμα αντσούγας και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τα κουκουνάρια και τα τρίμματα ψωμιού και το σερβίρουμε ζεστό.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες