Σπετσλε με τυρί 10 ψήφοι

Σπετσλε με τυρί
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

Για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
4 μεγάλα αβγά κτυπημένα
400 ml νερό (ή περισσότερο)

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το νερό που βράζει:
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου

Για τη σύνθεση του φαγητού:
120 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο ή μισό-μισό με παρμεζάνα)
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Σε ένα φαρδύ μπολ απλώνουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τα κτυπημένα αβγά και 100 ml νερό. Ζυμώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, προσθέτοντας βαθμιαία άλλα 300 ml νερό, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη, ελαστική και σφιχτή, αλλά να ρέει μέσα από τις τρύπες της συσκευής σπέτσλε.
2. Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με ένα κύβο ζωμού κοτόπουλου και 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ έχουμε βάλει νερό στη φωτιά με δυο κύβους ζωμού κοτόπουλου, που κοχλάζει δυνατά. Τοποθετούμε τη συσκευή πάνω στην κατσαρόλα και με μια βαθιά κουτάλα γεμίζουμε το κουπάκι της με ζύμη. Κινούμε το κουπάκι πέρα-δώθε, οπότε οι σταγόνες της ρευστής ζύμης πέφτουν στο νερό που βράζει και μαγειρεύονται, οπότε ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Αφού χρησιμοποιήσουμε τη μισή ζύμη, μαζεύουμε τα σπέτσλε από την επιφάνεια με μια τρύπια κουτάλα και τα απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος ή πυρέξ προθερμασμένο. Ρίχνουμε από πάνω το μισό μίγμα κρεμμυδιών και το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.
4. Σερβίρουμε αμέσως από το πυρέξ, που το τοποθετούμε στο τραπέζι πάνω σε θερμαντικό σκεύος (rechaud).
3 αστέρια από 10 επισκέπτες