Σφολιάτα με μήλο 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Σφολιάτα με μήλο
Σερβίρεται ζεστή με παγωτό ή με κρέμα σαντιγί άγλυκη.
 
 

Υλικά (6)

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας συσκευασμένο (450γρ. περίπου)
3 μήλα
50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμες λωρίδες 15Χ5 εκ. και τρυπάμε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 2.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κάθε κομμάτι μήλου και το απλώνουμε στη σφολιάτα έτσι ώστε να αφήνουμε 2 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω σε κάθε λωρίδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180°C για 25 - 30 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Στη μέση του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Βγάζουμε από το φούρνο και προαιρετικά τα αλείφουμε με ζελέ μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες